Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Part-1 QC Notes Electrical Inspector Part-1 :: ARAMCO CBT

 Part-1 QC Notes of Electrical Inspector Part-1 



Q1.

What Article in NEC for photovoltaic System?

Answer :

690

Q2.

What Article for the NEC Alarm System?

Answer :

760

Q3.

Battery What Article in NEC?

Answer :

480

Q4.

Fire pump motor operation what is the distance from the Flooring?

Answer :

0

Q5.

In Battery bank or Container what is the minimum distance to the wall without manpower access?

Answer :

1 meter

Q6.

In combustible area a Switchgear top of equipment to ceiling how much the minimum space distance?

Answer :

0

Q7.

NEC Grounding Article?

Answer :

250

Q8.

NEC Grounding for lightning Protection?

Answer :

250.105

Q9.

Lightning Protection System as per UL?

Answer :

96

Q10.

Circuit Computation in Room air Conditioning?

Answer :

 Room

Q11.

Grounding & bonding Duplex receptacle connected to grounding equipment in hospital care?
In the sentence selection isolated ground, ground faulted.

Answer :

isolated ground

Q12.

Area of classification in hazardous how to seal the conduit? All selection of the seal----- all of the above

Answer :

Room

Q13.

Emergency lighting during shut down----------? Emergency transfer switch

Answer :

mergency transfer switch

Q14.

NEMA VE1 & Specification  and NEMA VE --------------?

Answer :

standard used for design, manufacturing and testing of cable tray

Q15.

Grounding & bonding Conductor shall be suitable in wet corresive enviroment? Selection? Listed labeled mark

Answer :

yes

Q16.

In material, I RPM, VOLTAGE, IN MOTOR the identification of this is? Name Plate- Selection: listed labled mark.

Answer :

name plate

Q17.

DUCT BANK CONDUIT as per NEMA RN?

Answer :

1

Q18.

Minimum Conduit size in Saudi Aramco?

Answer :

3/4"

Q19.

Cable Tray modification, Cable Tray to be made by continues grounding in the equipment

Answer :

TRUE / FALSE

Q20.

CONCELLED KNOBE & TUBING WIRING--------------CONDUCTOR?

Answer :

6mm (1/4)

Q21.

NOISE SOCEPTIBILITY LEVEL?  TO BE FAMILIAR

Answer :

NSL

Q22.

Wiring table in firepans If there is what article & table?

Answer :

?

Q23.

Wiring table what article and table?

Answer :

310

Q24.

What type of the cable used inside the control panelof fire pumps? NM CABLE

Answer :

miniral insulated

Q25.

ILLUMINATION REQUIRED IN GENERAL AREA LIGHTING? SELECTION 150, 200

Answer :

200

Q26.

What shall be provided in each Duct where it terminates?

Answer :

end bell

Q27.

What are the conduit fittings in Regid Conduit & LFMC?

Answer :

couplings and connector

Q28.

(4) & (5), If applicable How the inspection will finalize during bolting----? Torquering

Answer :

0

Q29.

Class 1. Division 2. In Class 1. Division 2. locations, motors, generators, and other rotating electrical machinery shall comply with (1), (2), or (3)
they shall not comply with.

Answer :

Torquering

Q30.

Minimum ampere for Switch gear?

Answer :

2000 Ampere

Q31.

 Max branch circuit in panel board?

Answer :

42

Q32.

 Enclosures installed in outdoor areas?

Answer :

NEMA type 3, 4 or 4X

Q33.

IEC 60529, NEMA type 4 4.)

Answer :

outdoor enclosure

Q34.

EMT can be used?

Answer :

Indoor non hazardous area

Q35.

 Indoor nonhazardous area

Answer :

non -classified location

Q36.

 Sacrificial anode?

Answer :

type of cathodic protection

Q37.

Magnesium

Answer :

galvanic anode

Q38.

 Branch circuit conductor overload capacity? 125%

Answer :

1.25

Q39.

 Overhead line pipe crossing? SAES- B-064

Answer :

SAES- B-064

Q40.

 Switch rack rated current? 600 A

Answer :

600 A



Also Read :

Post a Comment

0 Comments